یزدفردا "این كتاب با توجه به تجربیات چند ساله مؤلف در تدریس و انجام پروژههای آماری و تحقیقاتی متعدد نوشته شده است. كتاب به گونهای نوشته شده كه دانشجویان و محققینی كه در زمینه روش تحقیق، آمار یا كامپیوتر اطلاعات كمی دارند نیز بتوانند به راحتی طرز كار با این نرمافزار را یاد گرفته و دادههای آماری مختلف را تحلیل كنند. كتاب در نه فصل تدوین گردیده است.
فصل اول این كتاب كلیات است. به منظور آموزشی و كاربردی بودن كتاب، ابتدا كلیاتی از مباحث حوزه آمار و روش تحقیق، كه لازم است یك كاربر قبل از كار با این نرمافزار بداند، مطرح شده است. مباحثی نظیر: متغیر، سازه، انواع متغیر، سطوح سنجش یا اندازهگیری، فرضیه، انواع فرضیه و سطح معنیداری.
فصل دوم كتاب مروری بر برنامه SPSS است. در این فصل یك مرور اجمالی بر منوها و آیكونهای مختلف نرمافزار SPSS انجام شده است.
فصل سوم كتاب، ورود دادهها به SPSS است. در این فصل پس از با طرح یك پرسشنامه و تكمیل آن توسط50 پاسخگوی فرضی، چگونگی تعریف متغیرها و ورود دادهها در SPSS شرح داده شده است تا بر اساس همین پرسشنامه، كلیه عملیات و آزمونهای آماری در فصلهای بعد آموزش داده شود.
فصل چهارم به چگونگی ویرایش و پردازش دادهها اختصاص یافته است. ذخیرهکردن دادهها، بازكردن فایل دادهها، اضافهكردن سطر(ركورد) یا ستون(متغیر)، حذف سطر یا ستون، مرتبكردن دادهها، محاسبات، محاسبه حجم نمونه با SPSS و کدگذاری مجدد از جمله مطالب این فصل است.
در فصل پنجم، روشهای آماری توضیح داده شده است. ترسیم جدول توزیع فراوانی، ترسیم نمودار، محاسبه آمارههای توصیفی، جداولتوافقی، آزمونخیدو، ضریبتوافق، ضریب فی و کرامر، ضریب لاندا، ضریب گاما، ضریب تاو بی كندال، ضریب تاو سی كندال، ضریب اتا، محاسبه پایایی با آلفای كورنباخ مهمترین مباحث طرح شده در این فصل است.
ششمین فصل كتاب، شیوه محاسبه ضریب همبستگی توضیح داده شده است. در این فصل چگونگی محاسبه ضریب همبستگی دو متغیره(پیرسون و اسپیرمن) و همچنین ترسیم نمودار پراكنش همبستگی آورده شده است.
فصل هفتم كتاب در مورد آزمونهای پارامتریک است. دستور Means، آزمونهای تی تکنمونهای، t، t برای نمونههای وابسته و تحلیل واریانس یك طرفه، مباحث این فصل است.
در فصل هشتم، آزمونهای ناپارامتریک توضیح داده شدهاند. آزمونهای خیدو تكمتغیره، منویتنی، كروسكال–والیس، کولموگرف اسمیرنف، رتبهای علامتدار ویلكاكسون، از مهمترین آزمونهای ناپارامتریك هستند كه در این فصل بررسی شدهاند.
فصل نهم كتاب شیوه انجام رگرسیون است. معادله رگرسیون، ضریبتعیین، انواع روشهای انجام رگرسیون، شرایط استفاده از رگرسیون، رگرسیون خطی ساده یا دومتغیره، رگرسیون خطی چندمتغیره مباحثی است كه در این زمینه آمده است.
در پایان كتاب برای راحتی كار كاربران، واژهنامه انگلیسی به فارسی و واژهنامه فارسی به انگلیسی نیز گذاشته شده است.
همچنین یك عددCD به ضمیمه كتاب ارائه شده كه فایلهای داخل متن كتاب در آن آورده شده است.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 23,ژانویه,2025